top of page
Foto: Wim Roefs

DJ Guus


 

Muzikaal alleseter en plaatjes draaier.  Samen met neef Tom in mijn vroege tienerjaren begonnen met gebrande cd's vol gedownloade nummers.  Vanuit het Lieropse Nirwana Jeugdsoos, privéfeesten van familie en bekenden en via zelf georganiseerde events uiteindelijk platen gaan draaien. 

Voordat ik De Platenbus meerdere malen tegen kwam in Nijmegen, had ik geen ambitie fanatiek LP's en singletjes te verzamelen.  Het omslagpunt kwam in 2014, toen ik door Joep - van De Platenbus, werd uitgenodigd mijn nog prille collectie mee te brengen naar de Vierdaagsefeesten. Hij sprak de voor mij legendarische woorden: "Als je dit écht wil, probeer dan al het geld wat je overhoudt te besteden aan platen". En zo geschiedde.

Nadat De Vinyl Hut al enkele seizoenen succesvol werd ingezet op festivals en evenementen, rijdt vanaf de zomer van 2020 De Vinyl Bus de weg op. Een Mercedes-Benz brandweerauto uit 1980, in stijl omgebouwd tot sfeervol én mobiel muziekplekje. 

Onontkoombaar in de geest van De Platenbus, maar met mijn eigen enthousiasme en natuurlijk die persoonlijke vinylcollectie. De verzameling reikt van vintage dansplaatjes uit begin jaren '50 tot de leuke hits van de laatste decennia. Onder de luifel van De Vinyl Bus draai ik alles door elkaar en indien mogelijk samen met enthousiaste vrienden. De platenbakken zijn toegankelijk om een verzoekje uit te zoeken, tot we gezamenlijk het punt van positieve chaos bereiken.

bottom of page